Hús nélkül, de a mediterrán fűszereknek köszönhetően finom, így a vegetáriánusoknak is nyugodt szívvel ajánlom.
Hozzávalók 4 személyre:
• 2 fokhagymagerezd
• 1 kg paprika (piros, sárga, zöld)
• 3 hagyma
• 1,5 kg burgonya
• 1 ág rozmaring
• 1 teáskanál olasz fűszerkeverék
• bors
• só
• 1 zöldségleveskocka
• 4 evőkanál olívaolaj
• 125 g feta sajt
• 10-12 szem olívabogyó
Elkészítés: 75 perc, egyszerű
Foghagymát megtisztítani, összenyomni, vagy kicsire felaprítani. Paprikákat nagyobb, hosszabb szeletekre vágni. Hagymákat megtisztítani és cikkekre vágni. Burgonyát meghámozni, felszeletelni. (negyedekbe, nyolcadokba) Rozmaringot megmosni és lecsipkedni.
Az előkészített összetevőket és a fűszereket összekeverni, sózni, borsozni, és egy nagy sütőformába tölteni. ½ l forró vízben feloldjuk a leveskockát, ráöntjük a zöldségekre. Olajjal megöntözzük. Előmelegített sütőben 200°C/légkeveréses sütőben 175°C kb. 45 percig sütjük.
Sajtot apróra tördeljük, vagy durván lereszeljük. Az olívabogyókkal együtt rászórni a sült zöldségekre és még 10 percig sütni.
4 adag kb. 410 kcal, 13g fehérje 19g zsír 45g szénhidrát
Köszönöm, hogy végigolvastad írásom, kérlek, nyomj egy "tetszik" -et, amennyiben megtetszett a cikk, illetve oszt meg kérlek, hogy minél többen olvashassák.
Ha van kérdésed, segítséget szeretnél keress bátran:
Vegyed át az egészségednek felelősségét és teremtsen magadnak egy veszélytelen otthont. Legyél a mottónk – a Tiszta Élet – nagykövete!
Ildikó: + 3620 382-5287
e-mail: csipiteam@gmail.com
Shop elérhetősége:
https://www.modere.eu/?referralCode=675139
Facebook oldalaim:
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: