Sült zöldségek olasz módra feta sajttal

Hús nélkül, de a mediterrán fűszereknek köszönhetően finom, így a vegetáriánusoknak is nyugodt szívvel ajánlom.



Hozzávalók 4 személyre:

• 2 fokhagymagerezd

• 1 kg paprika (piros, sárga, zöld)

• 3 hagyma

• 1,5 kg burgonya

• 1 ág rozmaring

• 1 teáskanál olasz fűszerkeverék

• bors

• só

• 1 zöldségleveskocka

• 4 evőkanál olívaolaj

• 125 g feta sajt

• 10-12 szem olívabogyó 



Elkészítés: 75 perc, egyszerű

Foghagymát megtisztítani, összenyomni, vagy kicsire felaprítani. Paprikákat nagyobb, hosszabb szeletekre vágni. Hagymákat megtisztítani és cikkekre vágni. Burgonyát meghámozni, felszeletelni. (negyedekbe, nyolcadokba) Rozmaringot megmosni és lecsipkedni.

Az előkészített összetevőket és a fűszereket összekeverni, sózni, borsozni, és egy nagy sütőformába tölteni. ½ l forró vízben feloldjuk a leveskockát, ráöntjük a zöldségekre. Olajjal megöntözzük. Előmelegített sütőben 200°C/légkeveréses sütőben 175°C kb. 45 percig sütjük.

Sajtot apróra tördeljük, vagy durván lereszeljük. Az olívabogyókkal együtt rászórni a sült zöldségekre és még 10 percig sütni.

4 adag kb. 410 kcal, 13g fehérje 19g zsír 45g szénhidrát

Köszönöm, hogy végigolvastad írásom, kérlek, nyomj egy "tetszik" -et, amennyiben megtetszett a cikk, illetve oszt meg kérlek, hogy minél többen olvashassák.  

Ha van kérdésed, segítséget szeretnél keress bátran: 

Vegyed át az egészségednek felelősségét és teremtsen magadnak egy veszélytelen otthont. Legyél a mottónk – a Tiszta Élet – nagykövete!

 

Ildikó: + 3620 382-5287

e-mail: csipiteam@gmail.com

Shop elérhetősége: 

 https://www.modere.eu/?referralCode=675139

 

Facebook oldalaim:

Moder-n-e Magyarország 

Élj tisztán-élj egészségesen

 

 

Tovább a blogra »