A kelkáposzta egy olcsó, egész évben kapható és nagyon egészséges zöldség. Magas kalcium, béta-karotin, A, B és E vitaminokkal rendelkezik, így nem hiába a szuperételek egyike. Rántás nélkül készül, lisztérzékenyek és diétázók számára is ideális. Sőt el lehet úgy készíteni, hogy még a gyerekek is szívesen megegyék.
Hozzávalók
- 1 közepes kelkáposzta
- 4-5 közepes burgonya
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk köménymag
- 1 babérlevél
- só, bors
- 1 ek olívaolaj
- 1 kispohár kefir vagy joghurt
Elkészítés
- Mossuk és hámozzuk meg a burgonyát, vágjuk fel kockákra. Mossuk meg a kelkáposzta leveleit, vágjuk le a torzsa véget, és vágjuk fel kb. 1cm-es csíkokra. Én szívesen reszelem le apróra.
- Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát fonnyasszuk meg az olajon, majd adjuk hozzá a burgonya darabokat és néhány percig párolás után a kelkáposztát is belerakhatjuk. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.
- Ízlés szerint adjunk hozzá sót, köménymagot, babérlevelet, majd főzzük tovább kb. 15-20 percig. a főzés végével a babérlevelet eltávolíthatjuk. A burgonya nagy része ekkora szétfőtt, de törjük tovább egy villával, vagy kézi turmixszal olyan sűrűségűre, ahogy szeretjük. Én kb. az egyharmadát kiveszem a főzeléknek, azt pépesítem, majd visszakeverem a főzelékbe. Hozzákeverem a kefirt vagy joghurtot.
- Kész is a finom, egészséges főzelék! Jó étvágyat hozzá.
Köszönöm, hogy végigolvastad írásom, kérlek, nyomj egy "tetszik" -et, amennyiben megtetszett a cikk, illetve oszt meg kérlek, hogy minél többen olvashassák.
Ha van kérdésed, segítséget szeretnél keress bátran:
Vegyed át az egészségednek felelősségét és teremtsen magadnak egy veszélytelen otthont. Legyél a mottónk – a Tiszta Élet – nagykövete!
Ildikó: + 3620 382-5287
e-mail: csipiteam@gmail.com
Shop elérhetősége:
https://www.modere.eu/?referralCode=675139
Facebook oldalaim:
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: