Fogyókúrázni sokféle módon lehet, számtalan diéta, fogyókúrás termék van a piacon. Ezek között nehéz eligazodni, nehéz megtalálni az igazit, amely tényleg tartósan segít, hogy jó pár kilóval kevesebbek legyünk.
Abban gondolom mindenki egyetért velem, hogy a fogyáshoz az kell, hogy kevesebb kalóriát vegyünk magunkhoz, mint amennyit felhasználunk. Azonban önmagában a kalória megvonása nem biztos, hogy a legmegfelelőbb diéta. Ugyancsak nem igen tartós az a fogyókúrás módszer, ahol bizonyos táplálékcsoportokat kihagyunk az étrendünkből. Ezek a diéták sohasem tartósak és abban a pillanatban, amikor újból nekiállunk és a megszokott étrendünknek, tulajdonképpen az eddigi „éhezést” kidobott energiának tekinthetjük. Hiszen visszatérve az eredeti étrendünkhöz, újból több kalóriát veszünk magunkhoz, mint amennyire szervezetünknek szüksége van, így hamarosan újra magunkon üdvözölhetjük a felesleges kilókat, sőt gyakran még egy-két plusz kilót is. Az ilyen fogyás- visszahízás sokkal veszélyesebb, mint gondolnánk. A fogyáshoz nélkülözhetetlenek az izomsejtek, hiszen nélkülük nincs zsírégetés. Így az imént említett fogyások sokszor nem is zsír vesztességgel, hanem víz és izomtömeg csökkenés eredményei. Nézzük, pontosan mi játszódik le a szervezetünkben: Mit teszünk? Csökkentjük a tápanyag bevitelt, azaz megvonunk a szervezetünktől számára létfontosságú tápanyagokat, ahhoz hogy elérjük a céljainkat. Az agyunk érzékeli, hogy szervezetünk kevesebb energiához jut, felborul az inzulin háztartása a szervezetnek. A testünkben minden szénhidrát végezetül glükózzá, vagyis vércukorrá bomlik (mivel a véráramon keresztül jut el a sejtekhez). A szervezetnek a működéséhez állandóan szüksége van glükózra, hogy energiával lássa el az életbe vágó funkciókat. Mivel kevesebb szénhidrátot fogyasztunk, így szervezetünk nem tud elegendő glükózt termelni. Ez éhséghez, fáradékonysághoz és szédüléshez vezet. Az agyunk, hogy ezt megakadályozza, az izmomból kezd el glükózt készíteni, azaz nem zsírt, hanem izmot veszítünk. Ilyenkor amennyiben elérjük a kellő fogyást, abbahagyjuk a fogyókúrát és a legtöbb estben visszatérünk az eddig megszokott táplálkozásunkhoz. Ekkor az agyunk ezt érzékelve a bejövő táplálékot zsírrá alakítja, nem az izomzat épül fel úja belőle, így védekezik az esetleges újabb hiány esetére. Ezt nevezzük jojóeffektusnak, amely következtében lehet, hogy nem lesz nagyobb a ruhaméretünk, mind ahonnan elindultunk, de biztosan több zsírszövet lesz rajtunk. Ezért nagyon fontos a megfelelő módszer megválasztása. – saját tapasztalattal rendelkezem, hiszen módom volt letesztelni. M3 egy mediterrán étrendet követő diéta. A mediterrán étrendet követő emberek egészségesebbek, tovább élnek. A mediterrán diéta hazánkban teljes mértékben megvalósítható, illetve jól kombinálhatóak, átalakíthatóak a magyar konyha már megszokott ízeivel. M3 fogyókúrás programnak 3 alappillérje van: 3 termék, ezek nem étkezéseket helyettesítenek, hanem azokat kiegészítik. 3 életmód-változtatás meghozatala 3 hónap minimális kitartás a programban Azonban ebben az esetben garantált a tartós fogyás, amelyet már több mint 220.000 elégedett ember bizonyít szerte a világon. Sőt nekem is igen jó tapasztalataim vannak. A termékekről, a tapasztalataimról hamarosan itt bővebben olvashatsz. Amennyiben még több információt szeretnél vagy elkezdenéd az M3 fogyókúrás programját a Modere-nek, akkor itt angol vagy német (olasz és francia) nyelveken bővebben informálódhatsz: https://www.modere.eu/?referralCode=675139
Kommentek